همشهری آنلاین: رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درآمد ۵۷ درصد از خانواده‌ها را یک نفر، ۱۵.۵ درصد را ۲ نفر تامین می‌کنند و در ۲۴ درصد خانواده‌ها هیچ فرد شاغلی وجود ندارد.

بیکاری

به گزارش ایسنا، لیلی بروجردی در همایش ملی سیاست‌گذاری اجتماعی در حوزه خانواده که در پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: 24 میلیون خانواده در ایران زندگی می‌کنند که درآمد 23.7 درصد از آنها از طرق متفرقه تامین می‌شود.

وی با اشاره به آمار افراد هرگز ازدواج نکرده گفت: تا پایان سال 93، 12 میلیون دختر و پسر هرگز ازدواج نکرده بودند که این آمار مربوط به پسران تا سن 35 سال و دختران تا سن 30 سال می‌شود. البته این آمار از سن 35 سالگی تا 50 سالگی به 1.5 میلیون نفر تنزل پیدا می‌کند و بعد از 50 سالگی به 150 هزار نفر می‌رسد.

رییس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در ایران پس از ترکیه بیشترین تمایل به ازدواج وجود دارد این آمار در ترکیه 96 درصد است. البته در کشورمان تا پایان 35 سالگی کمتر دیده می‌شود.

بروجردی در ادامه گفت: مدیریت اجتماعی کشور با محوریت نهاد خانواده می‌تواند باشد، بنابراین در سیاست‌های کلی خانواده نگاه آسیب‌شناسانه، نظام‌مند و در برخی موارد رویکرد تثبیتی داشته‌ایم.

وی تاکید کرد: لازم است نقطه عظیمت در تدوین برنامه‌های توسعه از اقتصاد به فرهنگ تغییر پیدا کند و اگر خانواده ملاک سیاست‌گذاری‌ها قرار بگیرد، لازم است این مورد از جهات مختلف مورد توجه قرار گیرد، به عنوان نمونه براساس نیاز خانواده، تولیدات و واردات خود را انجام دهیم.

رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سیاست‌های کلی خانواده گفت: برای تک تک الفاظ این سیاست‌ها وقت گذاشته شده است البته تدوین آنها تنها شروع کار است و لازم است شرح وظایف و تکالیف دستگاه‌ها در پی این سیاست‌ها تنظیم شود.

بروجردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: سیاست‌های کلی در حوزه خانواده به دو شکل مطرح شده که یک شکل از آن در سیاست‌های برنامه‌های 5 ساله دولت است. در پایان سال 89 و سال 90 سیاست‌های کلی خانواده را شروع کردیم و در سال 93 و 94، این سیاست‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام بازنگری شد و مبنای آن رابطه دولت با خانواده است.

وی درباره اشکال رابطه دولت با خانواده گفت: دولت می‌تواند با اعضای خانواده ارتباط داشته باشد که این موضوع تحت عنوان حقوق شهروندی مطرح می‌شود. علاوه بر آن چگونگی برخورد دولت با رابطه درون اعضای خانواده نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. رابطه دولت با خانواده به عنوان نهاد مستقل یکی دیگر از اشکال رابطه این دو نهاد است.

رییس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مراحل خانواده اظهار کرد: تشکیل خانواده و آسیب‌های آن مانند هم‌باشی مرحله اول است. در ادامه استمرار خانواده مطرح می‌شود، در حال حاضر خانواده‌هایی در 5 سال اول تشکیل خود به سر می‌برند دارای بالاترین آمار اختلافات در دادگاه‌ها هستند. خانواده‌های میانسال و کهنسال نیز در این مرحله (استمرار خانواده) می‌گنجند. در حال حاضر با توجه به تغییر سبک زندگی، خانواده‌های کهنسال از حالت مرجع خارج شده‌اند.

بروجردی در پایان انحلال خانواده را سومین مرحله برشمرد و اظهار کرد: طلاق رسمی و طلاق عاطفی در این مرحله می‌گنجد بنابراین یک ماتریس چند وجهی در موضوع خانواده پیش روی دولت است.

کد خبر 355345

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha